foto1
Szőlővirágzás ünnepe
foto1
foto1
Lillafüred, Palotaszálló évzáró gálaest
foto1
foto1
Vice vessző szentelés 2017.
1999-ben alakult Lillafüreden a Bortársaság Club, amelyből az István Nádor borlovagrend „nőtt” ki. Célunk a bor, a gasztronómia, a kultúra és a turizmus kapcsolatának fejlesztése, ápolása. Miskolc-Lillafüred mellett a festői Görömbölyi pincesor, e vidék évszázadokkal korábbi szőlőkultúrájára enged következtetni.Tovább....

István Nádor Borlovagrend

Bor, Kultúra, Örökség

LÁTOGATÓK SZÁMA:

3.png7.png1.png2.png7.png
Ma:54
Összesen:37127

Visitor Info

  • IP címed: 3.214.224.224
  • Internet Böngésződ: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszered: Unknown

2020-02-27

ELÉRHETŐSÉG

Borkóstolás a házasok napján,

Zsűrizés a Miskolci Farsangon,

Zsűrizés Kistokajban a forralt bor versenyen

 

Egy jó hangulatú ünnepségen vettek részt borrendünk tagjai Szikszón, a házasok hete alkalmából. Czupper András, az István Nádor Borlovagrend alapító elnöke ismét egy nagyszerű borkóstolást tartott. Szladics István remek szervezésében csodálatos előadással örvendeztette meg a résztvevőket Nádasy Erika, Domján Edit és Prima díjjal kitüntetett színművésznő, a Miskolci Nemzeti Színház tagja.

 

A Miskolci Farsang keretein belül megszervezett Farsangi Étkek illetve Farsangi meleg italok (forralt bor és meleg ital) zsűrizésében borrendünk is képviselte magát.
Zsűritagok Farsangi meleg italok versenyén: Czupper András és Dr. Hornyik Andrea az István Nádor Borlovagrend részéről, Dr. Gyurcsik András (elnök) Miskolci Borbarátok Társaságától, Kovácsné Drabant Katalin, Miskolci Borbarátok Társaságától és a Görömbölyi Borbarátok Egyesület részéről.
Az első három helyezett mind a három meghirdetett kategóriában oklevelet, illetve nyereményt vehet át a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Miskolc város felajánlásával.

 Február 9:  Kistokajba voltunk hivatalosak, ahol a forralt bor verseny zsűrijeként tevékenykedtünk.
A szervezők nagy szeretettel, figyelemmel vettek körül minket.
A családias hangulatú versenyen 10 csapat nevezett, összesen 15 finomsággal.
Dr. Csepregi Csaba borlovag társunk szakmai előkészítésének köszönhetően több szempont szerint minősíthettük a borokat, amit a résztvevők nagy örömmel fogadtak.